Odata cu publicarea de astazi a rezultatelor financiare de catre UniCredit TiriacBank, tabloul celor mai profitabile 10 banci din Romania este complet, fiind usor influentat de vanzarea Asiban, la care patru banci - CEC, BCR, BRD-SocGen si Banca Transilvania - controlau fiecare 25% din actiuni.


  • BCR - Locul 1

BCR si BRD - Groupe Societe Generale raman liderii sistemului bancar romanesc in functie de profiturile nete pe care le-au inregistrat anul trecut. Vanzarea participatiilor la Asiban, Banca Italo-Romena si activitatile de asigurari a dus profitul net dupa impozitare si plata intereselor minoritare al grupului BCR la 2,03 miliarde lei (541 mil. euro) in 2008, iar excluzand aceste venituri, profitul net dupa impozitare a ajuns la 1,3 miliarde lei.

Mai multe detalii despre liderul de pe piata financiar-bancara autohtona, gasiti aici.

  • BRD - Locul 2

BRD SocGen, a doua banca pe piata romaneasca dupa active, a incheiat anul trecut cu un profit net de 1,353 miliarde lei (367,66 milioane euro), in crestere cu aproape 48% fata de 2007, dar excluzand suma obtinuta din vanzarea Asiban cresterea profitului este de 23%. BRD - Societe Generale va continua sa obtina profit si in 2009, a declarat presedintele bancii, Patrick Gelin. Presedintele bancii nu a facut insa estimari privind nivelul la care ar putea ajunge castigul BRD in acest an.

Mai multe informatii despre a doua banca de pe piata romaneasca, gasiti aici.

  • Raiffeisen Bank - Locul 3

Raiffeisen Bank a inregistrat la finele anului trecut un profit net de 165 de milioane de euro, cu 75,6% mai mult fata de 2007, cand a fost de 94 milioane de euro, conform Standardelor Internationale de Contabilitate, auditat, neconsolidat. Profitul inainte de impozitare a fost de aproape 196 milioane de euro, fata de 116 milioane de euro in 2007.

Mai multe detalii despre evolutia Raiffeisen Bank, gasiti aici.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.