Finantele se gandesc la o suma fixa de impozitare, indiferent de profitul, pierderea sau marimea cifrei de afaceri a IMM-urilor.

Cel mai probabil, impozitul forfetar va privi in exclusivitate IMM-urile. Acesta va fi diferentiat in functie de domeniul de activitate si de cifra de afaceri, au spus ieri surse guvernamentale. In mod special, Finantele se uita catre IMM-urile din domeniul serviciilor, dar nici firmele de constructii n-ar putea scapa de noul impozit.

Ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, a declarat luni intr-un interviu acordat ziarului „Gandul“ ca o parte dintre firme vor plati un impozit fix, indiferent de profit, pierdere sau cifra de afaceri. Reprezentantii mediului privat au pareri diferite despre utilitatea noului impozit, insa sunt unanimi intr-o privinta: nu e oportun momentul introducerii lui.

Teoretic, sistemul forfetar implica stabilirea unor sume fixe de plata catre buget, indiferent de volumul veniturilor sau al cheltuielilor, acesta fiind aplicabil doar la impozitul pe profit.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.