Business 6 Iunie 2012 11:41
Scaderea economiei in primul trimestru a fost limitata de performantele bune inregistrate in agricultura, informatii, comunicatii si comert, in timp ce scaderile cele mai importante de activitate s-au inregistrat in administratia publica, urmate de constructii, tranzactii imobiliare si industrie.

Institutul National de Statistica a anuntat miercuri datele estimate pentru primul trimestru, care confirma evolutiile anuntate in comunicatul semnal, respectiv o scadere a PIB fata de trimestrul IV din 2011 cu 0,1%, dar o majorare cu 0,3% fata de primul trimestru de anul trecut.

PIB-ul s-a cifrat la 109,7 miliarde lei in preturi curente serie bruta, respectiv de 145 de miliarde lei in preturi curente, serie ajustata sezonier.

Potrivit INS, agricultura, silvicultura si pescuitul a fost ramura de activitate care a inregistrat cea mai mare crestere a volumului de activitate, cu 4,2%, urmata de informatii si comunicatii, cu 2,6%, comert cu amanuntul si ridicata, repararea autovehiculelor si motocicletelor; transport si depozitare; hoteluri si restaurante cu 0,7% si activitati de spectacole, culturale si recreative; reparatii de produse de uz casnic si alte servicii, cu 0,6%, potrivit MEDIAFAX.

Reduceri mai importante ale volumului de activitate s-au inregistrat in administratia publica si aparare; asigurari sociale din sistemul public; invatamant; sanatate si asistenta sociala (-5,8%) si activitati profesionale, stiintifice si tehnice; activitati de servicii administrative si activitati de servicii suport (-5,0%). O reducere mai mica s-a inregistrat in industrie (-0,4%), tranzactii imobiliare (-1,0%), constructii (-1,2%) si intermedieri financiare si asigurari (-1,2%).

Citeste si:
Economia Circulară și Tehnologia de Ultimă Generație. Cum își...
Economia Circulară și...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.