Aflati la o conferinta de presa, mai multi oficiali din mediul financiar-bancar au dat declaratii ce arata directiile actuale si viitoare ale economiei mondiale, dar si ale celei romanesti, in particular.

  • Florin Citu - Analist economic
"Ca sa cresti pe term mediu si lung ai nevoie de investitii, de miscarea capitalului. Singurul mod de a face acest lucru este prin reducerea fiscalitatii pe factorul de productie".

  • Bogdan Dragoi - Secretar de stat in Ministerul Finantelor
"Cu ocazia deplasarii la Washington am avut foarte multe intalniri pozitive cu investitori care asteapta ca Romania sa acceseze piata americana. Romania are o poveste buna si este atractiva pentru investitori".

  • George Mucibabici - Presedinte Deloitte Romania
"Prin creditele in valuta cu dobanzi variabile am transferat riscul de curs si dobanda in mod deliberat la clientii persoane fizice si acum toate tipetele lor si in oglinda tipetele bancilor, ar trebui reconsiderate si regandite, iar ideea de a obliga intermediarii financiari sa dea credite pe termen lung si dobanzi fixe ar fi o masura importanta si ar aduce mai multa stabilitate sistemului".


Citeste integral pe
Wall-Street.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.