Au salarii de mii de euro pe luna, dar companiile pe care le conduc sunt sufocate de datorii si pierderi. Asa ar putea fi caracterizata relatia dintre directorii marilor companii de stat din Romania si unitatile pe care le conduc.

CFR, Metrorex, Termoelectrica, CEC, CNADNR, Romgaz, Posta Romana, Transelectrica, Transgaz, RATB, Administratia Porturilor Maritime (APM) Constanta, Oltchim sunt doar cateva dintre cele mai mari companii de stat din Romania.

Multe dintre ele au pierderi si datorii uriase, care pun in pericol chiar dezvoltarea economica a Romaniei. Totusi, capii acestor companii – directorii generali – au salarii de mii de euro, desi performantele lor lasa de dorit.

  • Cel mai mare salariu vs cel mai mic salariu

Cel mai mare salariu este detinut de Radu Ghetea, presedintele CEC. El incaseaza putin peste 30.000 de lei pe luna (7.350 de euro).

Ghetea este urmat de Octavian Lohan de la Transelectrica, cu o leafa lunara de 21.028 lei (5.000 de euro). Un salariu confortabil incaseaza si Laurentiu Octavian Graure, directorul general al Complexului Energetic Turceni, care vine acasa cu 14.610 lei pe luna.

Adrian Crit, director la RATB, o companie cu mari probleme financiare, castiga 9.561 lei.

La polul opus, cel mai prost platit director general este la Radet. Bogdan Becheanu, directorul general al companiei Radet, are un salariu de doar 3.367 de lei pe luna.

Citeste integral pe econtext.ro

Realizand un top al celor mai bogati directori de companii de cu datorii de sute de mii de euro, mentinam:

  • Constantin Trihenea - Hidroelectrica
,
Constantin Trihenea directorul general al Hidroelectrica, a realizat venituri din salariu de aproape 49.000 de lei (11.635 euro), la care s-au adaugat alti 5.000 de lei din activitati independente, potrivit declaratiei de avere completate la finele lui februarie 2011, informeaza Wall-Street.ro

  • Marcel Piteiu, directorul general al Romgaz
Marcel Piteiu, directorul general al Romgaz, a realizat venituri de circa 104.300 de lei (25.000 euro), potrivit declaratiei de avere completate luna acesta. Seful producatorului de gaze detine, impreuna cu sotia, 3 terenuri agricole (50.000 mp) si doua intravilane, cu o suprafata totala de 3.315 mp, localizate in Sovata, Medias, Bazna (judetul Sibiu), precum si in Bucuresti (150 mp).

  • Dumitru Neagoe, Posta Romana

Dumitru Daniel Neagoe, directorul general al Postei Romane, a realizat venituri de 62.705 lei (circa 14.900 euro) din salariu, conform declaratiei completate in luna mai anul acesta.
Citeste si:
În ce situație vor primi resurse de la buget companiile de stat cu...
Cîțu: „Companiile de stat cu...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.