Majorarea salariului minim pe economie de la 600 de lei cat este acum, este nesustenabila pentru economie si ar duce la falimentul a inca 50.000 de firme private, a declarat, marti, Ovidiu Nicolescu, Presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania.

Dupa intalnirea cu ministrul Muncii, reprezentantii patronatelor au spus ca salariul minim trebuie negociat intre angajat si angajator, iar Guvernul nu ar trebui sa intervina, relateaza AGERPRES.

Acesta a subliniat ca orice majorare de salarii trebuie corelata cu cresterea productivitatii, altfel se va ajunge intr-o situatie cum este cea de azi - "salarii si pensii nesustenabile".

Ovidiu Nicolescu a aratat ca sindicatele care cer majorarea salariului minim nu au nici 5% dintre membrii in sectorul privat, iar acesta este cel care alimenteaza bugetul Romaniei.

"Nu consideram necesar sa se majoreze niciun fel de salariu minim, pentru ca firmele care isi permit platesc mai bine, firmele care au performanta nu raman pe salariul minim, pentru ca au nevoie de oameni buni si oamenii buni nu se tin pe salariul minim. Cele care au salariu minim sunt cele care sunt la nivelul supravietuirii, care nu pot da mai mult, iar aceste firme pe care noi le obligam sa dea mai mult nu au de unde si vor da faliment, si nu castigam nimic, vom ingrosa randul somerilor, vom mai pierde niste categorii de produse si servicii, va scadea PIB-ul, deci nu avem efecte pozitive", a explicat Nicolescu, potrivit MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.