In America, tara tuturor posibilitatilor, marii miliardari, adunati in jurul fondatorului Microsoft, Bill Gates, s-au hotarat sa-si doneze jumatate din averi pana la sfarsitul vietii in scopuri caritabile.

Legendarul Warren Buffet, primarul New York-ului sau fondatorul televiziunii CNN sunt doar cativa dintre cei care vor aduna o suma estimata la 600 miliarde de dolari. Romania, tara tuturor posibilitatilor – dar nu in sensul cel mai bun – are trei oameni de afaceri in topul Forbes al miliardarilor lumii si multi milionari in euro. Cat de adanc ar baga mana in buzunar bogatii Romaniei pentru a face donatii?

  • Ioan Niculae: Sa invatam sa muncim, nu sa intindem mana!
“Am o parere foarte proasta despre decizia miliardarilor americani”, declara transant Ioan Niculae, proprietarul gigantului agricol InterAgro. Cu o avere estimata anul trecut la 1,2 miliarde de euro, Niculae este unul dintre cei trei romani – alaturi de Dinu Patriciu si Ion Tiriac – inclus in clasamentul Forbes al celor mai bogati oameni la nivel global.

“Oamenii trebuie sa invete sa munceasca, nu sa intinda mana. Este pacat ca dupa 20 de ani romanii inca nu au invatat sa munceasca si stau cu mana intinsa”, explica Niculae, adaugand ca oricum oamenii de afaceri romani nu ar avea lichiditati suficiente sau nu ar dori sa faca astfel de gesturi de caritate.

  • Camelia Sucu: In America, politicul este subordonat privatului si nu invers, ca in Romania

“Cred ca in Romania actele de responsabilitate sociala ar trebui strans legate de statul care sa ajute investitorul. De abia atunci vom putea sa spunem ca am putea face la fel ca miliardarii Americii”, spune Camelia Sucu, proprietara importatorului de mobila de lux ClassLiving.

  • George Becali: Sunt eu de talia celor din America?
Patronul echipei de fotbal Steaua, cunoscut pentru afacerile din domeniul imobiliar, dar si pentru cariera politica, este de parere ca fiecare om de afaceri are datoria de a da inapoi din averea pe care a facut-o cu ajutorul celorlalti.
Citeste si:
Sean Penn le-a spus miliardarilor să cumpere escadrile de avioane...
Sean Penn le-a spus...

“Este datoria mea crestineasca sa dau. Dar de ce sa dau la binefaceri (organizatii de binefacere – n. red.), cand pot eu sa donez unde vreau?”, spune hotarat Becali.

Citeste integral declaratiile oamenilor de afaceri din Romania pe wall-street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.