Premierul Emil Boc a anuntat ca intreaga suma din a cincea transa a imprumutului FMI va fi folosita pentru consolidarea rezervelor valutare ale tarii.
"FMI a acceptat, in unanimitate, acordarea transei de imprumut catre Romania. Sumele vor fi directionate in totalitate catre Banca Nationala a Romaniei (BNR), pentru consolidarea rezervelor valutare ale tarii, in scopul mentinerii sub control a cursului valutar si a inflatiei. Reformele vor continua, astfel incat, pana la sfarsitul anului, sa revenim la nivelul actual de salarizare al bugetarilor", a declarat Boc, conform NewsIn.

Consiliul Director al Fondului Monetar International a decis, in sedinta de vineri, sa acorde Romaniei cea de-a cincea trasa de imprumut in valoare de 913 de milioane de euro, in urma reexaminarii noilor masuri de austeritate propuse de guvern pentru inscrierea in deficitul agreat, de 6,8% din PIB.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.