In fiecare an se fura sau sunt pierdute intre 20.000 si 30.000 de carduri, in conditiile in care in Romania exista 12 milioane de carduri bancare.
Posesorii de carduri care si-au pierdut sau li s-a furat un card bancar pot apela Linia de Urgenta pentru Carduri (LUC) la numarul 021.CARDURI (021.2273874) pentru a raporta evenimentu. Linia de Urgenta pentru Carduri are la baza un serviciu care redirectioneaza apelul automat sau prin intermediul unui operator la institutia de credit ce a emist cardul bancar, scrie Wall-Street.

Desi Linia de Urgenta pentru Carduri este disponibila in prezent doar pentru clientii a cinci banci (BCR, BRD, Banca Transilvania, Bancpost si CEC Bank), aceste institutii detin o cota de peste 60% pe piata de carduri din Romania. In urmatoarea perioada serviciul o sa devina disponibil si pentru clientii ING Bank Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.