Restantierul obisnuit este un barbat de 30-34 de ani, din Bucuresti, cu o restanta mai mica de 1.000 lei, portretul sau robot mentinandu-se in 2008-2010, a declarat directorul Biroului de Credit, Serban Epure.

"Restantierul este tot barbat, cu varsta intre 30 si 34 de ani. A mai scazut putin. Varsta (medie n.r.) a fost si de 35-39 de ani. E din Bucuresti. Aici sunt cele mai multe credite acordate, dar si cele mai multe restante. Avem 51% dintre restante care sunt sub 1.000 lei, la un credit de consum in lei", a precizat Serban Epure, citat de NewsIn.

Solicitarile din partea bancilor de interogare a bazei de date se mentin la un nivel scazut fata de anii trecuti.

"La nivelul lunii, cererea este undeva in jurul a 450.000 de solicitari fata de 600.000 in anii buni. Dintre acestea, 50.000 sunt pentru monitorizare de portofoliu si 400.000 pentru cerere de credit", a precizat Epure. Monitorizarea de portofoliu presupune interogarea bazei de date pentru clienti existenti ai bancii in cazul in care acestia solicita un nou credit.

De asemenea, el a declarat ca baza de date va fi extinsa la persoanele fizice autorizate in perioada urmatoare, institutia lucrand la un proiect in acest sens.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.