Premierul Emil Boc s-a intalnit sambata cu delegatia FMI, pentru prima data de la inceperea actualei misiuni de evaluare, potrivit unor reprezentanti ai Executivului.

Delegatia FMI a plecat de la Palatul Victoria dupa mai putin de o ora de la inceperea intalnirii cu membrii Cabinetului, iar ministrii si premierul Emil Boc au ramas sa discute in continuare la sediul Guvernului.

Guvernul a anuntat vineri, printr-un comunicat, ca premierul Emil Boc si ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, lucreaza in prezent la finalizarea scrisorii de intentie la acordul stand-by incheiat cu FMI. "Aceasta scrisoare contine, ca si puncte centrale, masurile anuntate, care conduc la mentinerea deficitului bugetar sub 7% din PIB, stopand practic cresterea deficitului bugetar la 9%, cum s-ar fi intamplat in lipsa acestor masuri", potrivit comunicatului remis NewsIn.

Seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a declarat vineri seara ca Fondul nu va avea niciun motiv pentru amanarea urmatoarei transe de 850 de milioane euro daca toate masurile anuntate de oficialii romani pentru reducerea cheltuielilor vor fi adoptate "asa cum trebuie".

"Daca toate (masurile - n.r.) vor fi luate asa cum trebuie, nu cred ca va fi o amanare a transei", a precizat Jeffrey Franks dupa negocierile purtate vineri cu reprezentantii Ministerului de Finante.

"Regimul" economic anuntat de Basescu, sub lupa presei straine

Presedintele Senatului si membrii Biroului Permanent al acestei camere se intalnesc duminica, la ora 9.00, la Salonul Alb, cu delegatia Fondului Monetar International, la invitatia lui Mircea Geoana, au declarat pentru NewsIn surse oficiale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.