Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat vineri ca in momentul de fata nu se discuta despre disponibilizari in sectorul public, ci despre o restructurare "necesara" a sectorului bugetar.

"In momentul de fata, nu vorbim despre disponibilizari, discutam despre o necesara restructurare a sectorului bugetar care va trebui facuta pina la inceputul anului viitor astfel incat baza de la care se pleaca in 2011 sa fie una sanatoasa", a declarat Vladescu. Intrebat ce economii se fac prin reducerea fondului de salarii cu 25%, Vladescu a replicat: " Veti vedea in proiectul de buget".

Joi, dupa declaratiile presedintelui Basescu, ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, spunea ca toti bugetarii vor fi afectati de reducerea salariilor cu 25%, iar ajustarea va fi definitiva, pentru a genera in continuare o crestere sustenabila a veniturilor in viitor, informeaza NewsIn.

Presedintele Basescu a declarat joi ca nu se vor majora TVA si cota unica, dar ca incepand de la 1 iunie se va reduce fondul de salarii cu 25% din administratia centrala si locala, fiind previzibila si o reducere a pensiilor cu 15%, dar si tairea drastica a unor subventii. De asemenea, si ajutorul de somaj va fi redus cu 15%.

Retail jobs

Basescu catre romani: Nu crestem TVA-ul, dar scadem salariile!

Seful statului a mai spus ca pana la finele anului, conducatorii institutiilor trebuie sa faca evaluari si apoi disponibilizari, aceasta fiind una dintre masurile necesare pentru reducerea intregului fond de salarii cu 25%, si a le-a sugerat acestora sa nu mentina in functii clientela politica. El a mai sugerat ca liderii sindicali si sefii institutiilor din administratie sa infiinteze comisii comune in care sa analizeze valoarea fiecarui functionar si, in functie de rezultat, sa stabileasca cine pleaca si cine nu. ”Au timp sase luni, pentru ca veniturile oricum se reduc cu 25%. Pana la sfarsitul lunii decembrie pot sa-si analizeze fiecare salariat in parte”, a spus el.

Bugetarii ameninta cu greva si proteste


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.