Previziunile intunecate pentru 2010 il fac pe roman sa devina tot mai inventiv si sa gaseasca diverse metode de fentare si diminuare a facturillor la utilitati.

Blocarea contoarului electric: O prima metoda de reducere a costurilor si de economisire este cea de blocare, ca pe vremuri, a contorului electric. Asa cum se intampla, odinioara, tabloul electric poate fi astfel modificat, incat prizele, de exemplu, sa nu treaca prin contor. Metoda este larg raspandita si in ziua de azi si este asemanatoare cu bransarile ilegale, la care apeleaza unii dintre locuitorii cartierelor sarace sau din mediul rural. Alta metoda consta in plasarea unor electrozi conectati la curent de o parte si de alta a contorului, campul magnetic astfel creat blocand rotita, scrie Inpolitics.

Incalzirea...la aragaz: In deceniile comuniste, romanii introduceau caramizi de samota in cuptoarele aragazelor, care functionau non-stop, in lipsa caldurii de la calorifer. In replica, insa, cei de la gaze bagau pe tevi o substanta care facea ca metoda sa nu poata fi folosita mult timp, din cauza ca flacara emana un miros puternic, asemanator celui de motorina. Pe scarile blocurilor se organizau echipe de control care verificau daca locuitorii folosesc in exces cuptoarele. Faptul ca metoda revine este dovedita si de exploziile de locuinte, cauzate de instalatiile improvizate.

Pacalirea apometrelor:
Dupa contorizarea apei calde si apei reci romanii au observat ca sumele datorate sunt mai mari, asa ca au inceput sa studieze problema. Punctul slab al apometrelor este ca apa care picura de la robinet nu misca paletele ceasurilor. Astfel, in decurs de 24 de ore se pot strange litri insemnati de apa, gratuiti.

Apeluri neplatibile, cablu tv gratuit: Telefonul a fost dintotdeauna mancator de bani frumosi din portofelele familiilor de romani. Daca in trecut, numarul de telefon era legat in centrala, iar convorbirea intra pe nota postei sau a unui alt abonat, astazi, moda s-a schimbat. Exista telefoane cu antena care pot intra pe o raza de peste 300 de metri pe statia fixa a unui alt abonat. De asemenea, sunt hackeri care dispun de aparate care pot incarca cartelele telefonice cu sume imense. Nici televiziunea prin cablu sau chiar cea digitala nu sunt scutite de smecherii. Distribuitoarele de semnal se gasesc "la rusi" in orice piata, iar trecerea cablului dintr-un apartament intr-altul nu este o problema in vremea bormasinilor cu percutie de mare putere. Acelasi lucru se intampla si cu distribuitoarele de semnal Internet.

Mai multe aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.