PSD a cerut PDL, prin purtatorul de cuvant Bogdan Niculescu Duvaz, sa stabileasca impreuna o data pentru eliminarea impozitului forfetar, dar si pentru reducerea cu 30% a facturii la energie.
"A fost o discutie, dorim sa cerem colegilor din coalitie in cursul acestei saptamani, sa stabilim o data clara privind eliminarea impozitului minim pe economie. Inteleg ca exista voci, si public s-au facut auzite, inclusiv din cadrul partenerilor de coalitie, ma refer la declaratiile dlui Videanu privind acest impozit minim ca fiind, sa nu-l calific eu, drept nepotrivit si in orice caz inoportun in momentul in care ne aflam. Daca toata lumea, majoritatea am ajuns la concluzia asta, atunci trebuie sa spunem de la ce data, noi am propus 1 septembrie, ca acest impozit sa nu mai functioneze", a declarat Niculescu Duvaz, potrivit Wall-Street.

Pe langa eliminarea impozitului forfetar, Partidul Social Democrat mai cere si reducerea pretului la energie si gaze cu pana la 30%, micsorare pe care social-democratii o considera posibila.

Totodata, Wall-Street il citeaza si pe Mircea Geoana care a declarat saptamana trecuta ca desi partidul pe care il conduce doreste renuntarea la impozitul forfetar din septembrie, este constient ca masura nu poate fi abrogata decat daca se gaseste o sursa alternativa de finantare.

Va reamintim ca la instituirea impozitului forfetar se estima ca va aduce la bugetul de stat aproximativ 350 milioane de lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.