Solicitarile de insolventa se inmultesc in contextul actual al crizei economico-financiare - tot mai multe companii cer insolventa altor actori economici din cauza unor datorii neachitate, reactiile celor implicati fiind chiar suprinzatoare: grupurile citate in instanta afirma ca obligatiile nu exista si acuza avocatii "dornici de afirmare personala".
Snack Attack a intrat in insolventa

Lantul de restaurante de tip fast-food Snack Attack a intrat in insolventa in urma plangerii depuse impotriva companiei de catre furnizorul de produse din carne de pui Convidence Prod al carui avocat nu a informat actionarul principal atunci cand a cerut deschiderea procedurii. ''La 6 aprilie a fost agreat un acord de esalonare a platilor pentru facturile emise de acest furnizor. Cu toate ca acordul a fost agreat si platile au inceput sa fie efectuate, avocatul furnizorului a depus o plingere impotriva Snack Attack, iar la 28 aprilie a cerut chiar deschiderea procedurii de insolventa. Snack Attack este nemultumita ca indeplinirea obiectivului sau de protejare a consumatorilor prin renuntarea la utilizarea carnii de pui neconforme cu standarele impuse de normele de siguranta a alimentelor este impiedicata de eroarea avocatului furnizorului care a actionat fara informarea actionarului principal atunci cand a cerut deschiderea procedurii de insolventa. Avocatul a actionat fara aprobarea actionarului, fapt confirmat si de cererea de renuntare la judecata adresata Tribunalului Bucuresti'', anunta operatorul fast-food.

Mai multe detalii despre intrarea in insolventa a Snack Attack, gasiti aici.


Spar a cerut insolventa Flamingo

Lantul de supermarketuri Spar a cerut insolventa companiei Flanco International, din cauza unei datorii neachitate, insa reprezentantii Flamingo, grupul ce detine magazinele Flanco, afirma ca aceasta datorie este neinsemnata. Compania Flamingo si-a exprimat surprinderea referitoare la actiunea declansata de catre Spar, mai ales ca este vorba despre o datorie de mica valoare. Mai mult decat atat, o discutie directa intre reprezentantii Spar in Romania si Flamingo International nu a fost deschisa.

Mai multe informatii despre insolventa Flamingo, gasiti aici.


BNR cauta firmele intrate in insolventa

Bancile comerciale trebuie sa transmita BNR informatii privind clientii care au intrat in insolventa, in cel mult 48 de ore din momentul in care institutia de credit a fost anuntata in legatura cu demararea procedurii, a declarat recent directorul directiei de supraveghere din BNR. "Le solicitam bancilor sa ne anunte in legatura cu cazurile de insolventa, la cel mult 48 de ore din momentul in care au fost instiintate de catre client. Mai departe, noi verificam daca respectivul client mai mare credite si la alte banci. Pana acum nu primeam astfel de date, eventual aveam indicii din cresteri foarte mari ale provizioanelor", a explicat Nicolae Cinteza.

Mai multe detalii despre atitudinea BNR cu privire la firmele intrate in insolventa, gasiti aici.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.