Majoritataea candidatilor declara ca stiu cum sa se comporte atunci cand sustin un interviu - stiu cum sa redacteze o scrisoare de intentie, ce tip de vestimentatie sa poarte, cum sa-si mascheze punctele slabe si sa le evidentieze pe cele tari. Dar ce intrebari trebuie sa puna cand au trecut inverviul si trebuie sa bata palma cu viitorul sef?
Selectarea cu atentie a acestor intrebari va demonstra ca respectivul candidat este increzator in fortele proprii si are informatii solide despre compania angajatoare. Alegerea gresita a intrebarilor va face candidatul sa pare slab calificat si chiar disperat, spun specialistii consultati de cotidianul St Petersburg Times (SPT).

Unul dintre cele mai neindicate comportamente cand esti fata in fata cu examinatorul este sa refuzi sa raspunzi intrebarilor acestuia. Aceasta atitudine demonstreaza dezinteres din partea candidatului. Cand vine randul celui examinat sa puna intrebari, el ar trebui sa se fereasca sa discute despre informatii existente pe website-ul organizatiei sau despre pachetul salarial”, a declarat pentru St Petersburg Times, Stephen Tryon, senior vicepresedinte de logistica si managementul talentelor la Overstock.com.

Expertii consultati de SPT dau cateva sfaturi pentru un interviu reusit:

Fa-ti temele

Una dintre metodele eficiente de a intra in gratiile angajatorului este sa soliciti informatii specifice despre companie.In acest mod vei demonstra ca ai facut o documentare asupra organizatiei – asupra produselor, competitorilor sau a strategiei de vanzare”, spune Doug Arms, manager al talentelor pentru firma Ajilon Professional Staffing.

Este important sa stii cum sa pui intrebari in care sa citezi surse de informare pe care deja le-ai parcurs. Una dintre intrebarile considerate eficiente este despre strategia aplicata in trecut de companie pentru a-si creste profitul. Poti profita de raspunsul angajatorului pentru a-l folosi in cazul altor interviuri”, spune Arms.

Numarul maxim de intrebari ar trebui sa se opreasca la trei, spun expertii. “Fii sigur ca ai intrebat concis, scurt si la obiect”, completeaza Arms.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.