Sindicatul Managerilor Publici (SMP) semnaleaza ca proiectul de Ordonanta de urgenta privind reglementarea unor masuri financiare in domeniul cheltuielilor de personal in sectorul bugetar, care urmareste eliminarea sporului specific de manager public (55%), anuleaza conditiile de sustenabilitate si conditionalitatile stabilite in patru fise PHARE ale caror bugete totalizeaza 35,97 milioane de euro.
Sporul specific de manager public are caracter permanent si este stipulat in angajamentul prin care fiecare manager public s-a obligat sa lucreze timp de 5 ani in administratia publica romaneasca si a fost gandit ca o masura de atragere a unor tineri competenti catre sectorul public. Programul de pregatire si dezvoltare a unui corp de manageri publici a inceput in 2003 la initiativa Uniunii Europene si cu sprijinul financiar al acesteia.

Managerii publici activeaza la toate nivelurile administratiei publice. Ei sunt responsabili de gestionarea unor proiecte europene de zeci de milioane de euro si de implementarea unor reforme esentiale pentru administratia din Romania.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.