Guvernul va emite o hotarare prin care Antibiotice SA va deveni unitate strategica pentru Romania, iar portofoliul de actiuni detinut de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) va fi transferat la Ministerul Sanatatii, a declarat vicepresedintele PSD Gheorghe Nichita.

Potrivit lui Nichita, proiectul de hotarare este in faza de fundamentare la cele doua autoritati centrale, decizia transferului de actiuni fiind luata miercuri in cadrul unei sedinte la Bucuresti, relateaza NewsIn.

"Avantajul este ca pastram o unitate de productie care functioneaza, iar profitul societatii va putea fi reinvestit. De cand este la AVAS, societatea a avut profit, dar dividendele nu au putut fi reinvestite. De asemenea, are o gama de produse impresionanta si necesara pentru spitale si pentru strategia Ministerului Sanatatii. Nu in ultimul rand, se vor pastra 1.500 de locuri de munca", a declarat primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, intr-un briefing de presa.

Acesta a subliniat ca ideea transferului portofoliului de actiuni la Ministerul Sanatatii exista inca din anul 2003, dar nu a putut fi efectuata pana in prezent. "Acum, domnul Nani (fost director general al Antibiotice SA, n.r.) este vicepresedinte la AVAS, iar ministrul Sanatatii a inteles necesitatea efectuarii acestui transfer de actiuni", a completat Nichita.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.