Consumul de gaze a scazut cu 15-20%, in primele doua luni ale anului, din cauza ca marii consumatori si-au oprit productia, a declarat secretarul de stat din cadrul ministerului Economiei (ME), Tudor Serban.

"Am trecut destul de usor peste criza gazelor. Avem o scadere pe lunile ianuarie si februarie cu 15-20%, intrucat marea industrie se regasea intr-un proces de evaluare. Dar aceasta situatie se va redresa. Si-au redus atunci activitatea metalurgia, siderurgia, chiar si cimentul", a precizat Tudor Serban.

De asemenea, acesta a mai spus ca, in cateva luni, pretul gazelor de import va scadea considerabil.

"Pretul gazelor importate scade continuu. Peste noua luni, pretul gazului de import ar putea scadea cu 30%, fata de pretul actual, de circa 500 dolari/mia de metri cubi gaze. In octombrie, este posibil chiar ca pretul gazelor din productia interna sa fie egal cu cel de import", a explicat secretarul de stat din cadrul ME.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.