Romania a inregistrat in ultimul trimestru al anului trecut o crestere economica de 2,9%, nivel care o plaseaza pe locul patru in Uniunea Europeana (UE), in timp ce economia statelor membre pe ansamblu s-a contractat cu 1,3%, potrivit datelor preliminare publicate de Eurostat.

Primele trei pozitii in ce priveste avansul produsului intern brut (PIB) in trimestrul patru din 2008 au fost ocupate de Bulgaria, cu un ritm de crestere a economiei de 3,6%, urmata de Polonia, cu 3,1%, si de Cipru, cu 3%.

Economiile Letoniei, Estoniei si Suediei au scazut cel mai mult in ultimul trimestru al anului trecut, cu 10,5%, 9,4%, respectiv 4,4% fata de aceeasi perioada din 2007, informeaza NewsIn.

Fata de trimestrul anterior, Estonia a inregistrat cea mai mare scadere a PIB, de 4,2% in intervalul octombrie - decembrie 2008. Economia Suediei s-a contractat in trimestrul IV cu 2,4%, cea a Germaniei, cu 2,1%, iar PIB-ul Danemarcei si Portugaliei a scazut cu 2% fata de trimestrul anterior din 2008.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.