Inca 200 de siderurgisti din combinatul ArcelorMittal Galati au primit acceptul administratiei companiei de a parasi unitatea in schimbul recompenselor banesti, numarul concedierilor la cerere ajungand la 1.100 de la 1 ianuarie.

"Cu data de 1 martie, renunta la locul de munca 200 de salariati ai combinatului. Numarul a fost confirmat de administratie", a declarat, luni, presedintele sindicatului Solidaritatea de pe platforma ArcelorMittal Galati, Gheorghe Tiber. Potrivit aceleiasi surse, numarul angajatilor autodisponibilizati de la 1 ianuarie 2009 ajunge astfel la 1.100.

Plecarea din combinat se face la cerere. Ultima zi de depunere a cererilor de concediere este 31 martie. Fiecare solicitare, impreuna cu dosarul tituarului, este analizata de o comisie infiintata la nivelul managementului companiei. Au prioritate la plecare salariatii aflati in pragul pensionarii si cei bolnavi.

Angajatii a caror cerere de concediere este aprobata de patronat pleaca acasa cu bonificatii consistente: plati compensatorii cuprinse intre 10.000 si 25.000 de lei, la care se adauga sase pana la 24 de salarii lunare, plus un ajutor de 5.000 de lei pentru bolnavii cronic. Plecarea din combinat se face in zilele de 1 si 15 ale fiecarei luni, conform programului stabilit de companie pentru schema curenta de plecari voluntare.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.