Compania americana Cooper Standard isi face intrarea pe piata romaneasca prin producerea la Craiova de piese auto destinate initial Ford, apoi si altor clienti ai companiei.

"Pe langa sustinerea initiala a Ford, operatiunile din Romania vor oferi produse si celorlalti clienti globali", a declarat intr-un comunicat directorul operational al companiei, Keith Stephenson.

Compania va dezvolta la Craiova o unitate de productie si birouri administrative si va angaja cel putin 150 de persoane, informeaza MEDIAFAX.

Cooper Standard este prezenta pe 19 piete din Europa, America si Asia.

Compania americana va incepe sa produca la Craiova modelul B-Max, un monovolum de clasa mica prezentat pe 1 martie la Salonul Auto de la Geneva.

Ulterior, Ford Romania are in plan construirea, pe langa B-Max, a unui model de clasa B, imediat dupa ce va inceta productia utilitarei usoare Transit Connect.

Grupul american Ford a preluat, in 2007, de la AVAS pachetul majoritar in cadrul Automobile Craiova. Uzina Ford de la Craiova a produs in primele patru luni ale acestui an aproape 3.000 de unitati din modelul de autoutilitara usoara Transit Connect.

Citeste si: Fabrica Ford de la Craiova, printre cele mai eficiente investitii ale companiei


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.