Uzina Ford de la Craiova a produs in primele patru luni ale anului aproape 3.000 de unitati din modelul de autoutilitara usoara Transit Connect, de patru ori mai multe fata de aceeasi perioada din 2010, cand au fost asamblate 700 de unitati.

Toate vehiculele asamblate de constructorul american au fost exportate, in timp ce 15% din productia realizata in primele patru luni din 2010 a fost vanduta pe piata romaneasca, potrivit datelor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA).

La inceputul anului viitor, uzina va incepe sa produca un nou model, monovolumul de clasa mica B-Max. Modelul, al carui concept a fost prezentat pe 1 martie la Salonul Auto de la Geneva, va fi construit exclusiv in Romania.

La sfarsitul lunii martie, la uzina de la Craiova a fost finalizata instalarea liniilor de productie, atat cea pentru modelul B-Max, cat si pentru noile motoare pe care constructorul american le va fabrica in Romania, transmite MEDIAFAX.

Primele modele de test ale B-Max vor putea fi vazute pe sosele incepand din vara acestui an.

Constructorul auto a investit pana in prezent 350 de milioane euro in operatiunile pe care le desfasoara la Craiova, proiect pentru care compania americana s-a angajat prin contractul de privatizare sa aloce 675 milioane euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.