Circa 850 de milioane de euro este suma pe care statul roman ar trebui sa o restituie proprietarilor de masini noi care au platit ilegala taxa auto. Avocatii ii avertizeaza pe acestia ca autoritatile statului incearca "artificii legislative" astfel incat prescrie aceasta rambursare.

In prezent exista circa 40.000 de cereri de rambursare a taxei auto. Statul a incasat, din 2008 si pana la finele lunii aprilie 2011, circa 890 de milioane de euro din taxa auto si a returnat, in acelasi interval, 30,8 milioane euro, potrivit datelor ANAF, citate de realitatea.

"Ministrul Mediului greseste. Dumnealui a spus in Italia ca aceste hotarari de la Luxemburg nu sunt obligatorii decat pentru tribunale, nu si pentru stat. Adica inviti oamenii sa dea statul in judecata. Este o mare greseala si asta ne va pune intr-o situatie absolut jenanata, ca stat de procedura de infrigement, pentru ca hotararile Curtii sunt obligatorii in primul rand pentru stat, pentru autoritati", a declarat la Realitatea TV, avocatul Gheorghe Piperea.


"In al doilea rand, ultima cauza a spus ca nu numai taxa din 2008 este ilegala, ci si varianta care este acum in vigoare. Este ilegala. De aici rezulta ca tot ce s-a incasat pana acum este supus restituirii", a mai spus Piperea, citat de Cotidianul.


Pentru a va recupera banii pe taxa auto, aveti nevoie de urmatoarele acte:
  • Cererea de restituire a taxei, la Directia Judeteana a Finantelor Publice unde s-a achitat taxa;
  • Copie de pe chitanta de plata a taxei;
  • Cartea de identitate a autovehiculului eliberata de RAR + copie certificata cu mentiunea "conform cu originalul";
  • Original si copie de pe certificatul de inmatriculare a autovehiculului eliberat de Serviciul Inmatriculari din cadrul Institutiei Prefectului;
  • Un document din care sa rezulte data primei inmatriculari a autovehiculului in strainatate;
  • Copie de pe cartea de identitate a persoanei;
  • Declaratie pe proprie raspundere cu rulajul mediu anual la datainmatricularii in Romania, exprimat in kilometri;
  • Expertiza tehnica efectuata de RAR privind deprecierea autovehiculului rulat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.