Consiliul Concurentei (CC) ancheteaza cresterile de preturi la carburanti din ultima perioada, iar un rezultat al acestei anchete ar putea fi cunoscut in decursul acestui an, a declarat presedintele CC, Bogdan Chiritoiu.

Reprezentantul Consiliului Concurentei a precizat ca astfel de verificari sunt laborioase, scrie NewsIn.

Bogdan Chiritoiu a spus, la Realitatea FM, ca institutia sa este deschisa sa primeasca de la Asociatia Oamenilor de Afaceri eventuale dovezi concrete privind o intelegere de tip cartel la nivelul benzinarilor.

Asociatia a acuzat public marile companii care produc si comercializeaza benzina si motorina ca au scumpit in mod nejustificat si concertat preturile, in scopul de a-si maximiza profiturile.

Bogdan Chiritoiu sustine ca sunt, poate, justificate suspiciunile privind cresterea artificiala a tarifelor carburantilor, dar pentru a dispune sanctiuni este nevoie de probe solide. In cazul in care intelegerea de tip cartel e dovedita, sanctiunile pot ajunge la milioane de euro.

Saptamana trecuta, preturile carburantilor au sarit de pragul de 5 lei, in cazul benzinelor de tip premium comercializate de toate lanturile de distributie prezente pe piata romaneasca.[Benzina a depasit pragul psihologic de 5 lei pe litru]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.