Preturile carburantilor au sarit de pragul de 5 lei. Este cazul benzinelor de tip premium comercializate de toate lanturile de distributie prezente pe piata romaneasca.

La Rompetrol, sortimentul Alto 101 costa 5 lei/litru, iar OMV Carrera 100 de la Petrom, 5,03 lei/litru. La Lukoil, scumpirile au fost ceva mai moderate, pretul cel mai mare fiind de 4,73 lei/litru la benzina ECTO 98, insa Lukoil nu comercializeaza in Romania sortimente premium.

Si la motorina, in urma ultimei scumpiri, preturile au crescut. La Petrom, cel mai scump sortiment de motorina este OMV Alpine Diesel, cu 4,52 lei/litru, iar cel mai ieftin, Euro Diesel 5, depaseste si el cu doi bani pragul de patru lei, scrie Gandul.

Cu toate acestea, Romania ramane una din tarile europene in care poate fi cumparata benzina ieftina. In ultima statistica data publicitatii pe 8 martie de Directoratul General pentru Energie din cadrul Comisiei Europene, benzina mai ieftina decat in Romania nu putea fi cumparata decat din Bulgaria si Cipru. La polul opus, cei mai scumpi carburanti se vand, in ordine, in Olanda, Danemarca si Grecia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.