Noul SUV Dacia s-a lansat pe piata din Romania. Dealerii preiau deja comenzi pentru Duster, 80% dintre cele procesate fiind pentru versiunea de top, Laureat, care are un pret de 15.600 euro.

"Am primit in fiecare zi comenzi pentru noul model Duster, iar o surpriza placuta a fost faptul ca 80% dintre acestea sunt pentru masinile cu dotari. Oamenii nu cumpara Duster doar pentru off-road, ci pentru placere. Cand alegi anumite optiuni, inseamna ca vrei sa te simti bine nu sa mergi in teren accidentat", a spus Fabrice Cambolive, directorul comercial al Dacia, conform Wall-Street.

La jumatatea lunii aprilie, Dacia va organiza in cadrul retelei sale "Operatiunea Porti Deschise".

Culoarea preferata de romani pentru Duster este maro caju, avand circa 40% din totalul comenzilor. De asemenea, 20% dintre romani aleg tapiteria din piele .

Descopera aici cum arata Duster-ul romanilor

In prezent, cererea pentru modelele 4x4 este mai mare decat cea pentru 4x2, insa Dacia se astepta ca in viitor acestea sa ajunga la acelasi nivel.

Duster a fost comandat intr-un procent egal cu motorizari pe benzina si diesel, insa majoritatea comenzilor facute de romani pentru diesel sunt pentru motorizarea cea mai puternica, de 110 CP.

Potrivit lui Cambolive, "in Romania, 60% din clientii care cumpara o masina, cumpara un autoturism pentru prima data, sau ca a doua masina. Duster ar putea atrage si persoanele care obisnuiesc sa cumpere masini straine la mana a doua."

Duster va atrage clientii interesati de Logan MCV, datorita utilitatii.

Cambolive a mentionat ca Dacia nu si-a fixat o tinta de vanzari in Romania, deoarece asteapta rezultatele campaniei de promovare.

Masina are un pret de pornire in Romania de 10.500 euro, inclusiv TVA, pentru varianta 4×2, iar versiunea de baza cu tractiune 4×4 pleaca de la 12.500 euro, inclusiv TVA.

In premiera pentru un automobil Dacia, Duster dispune de suspensie independenta pe rotile din spate (la variantele 4×4) si de tapiterie din piele ca optional pe versiunile superioare de echipare. [Cu ce dotari vine Dacia Duster?]

Duster a fost dezvaluit fizic in premiera mondiala pe 2 martie, in cadrul Salonului Auto de la Geneva. [Dacia Duster, vedeta Romaniei la Salonul Auto de la Geneva]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.