Mult asteptatul SUV autohton dezvoltat in uzinele Dacia de la Mioveni a fost lansat in cadrul Salonului Auto de la Geneva. Standul Dacia Duster a fost printre cele mai vizitate, beneficiind si de atentia televiziunilor franceze si elvetiene, care prezinta noul model ca fiind "provocarea numarul unu a Salonului".

"Eu sunt aici la Geneva si n-am cum sa-mi ascund mandria ca, intre provocarile acestui salon de la Geneva, televiziunea franceza si cea elvetiana, cel putin, au inceput cu Dacia si au prezentat, pur si simplu, noul model ca fiind provocarea numarul unu a salonului de la Geneva. La ora asta e foarte vizitat standul Dacia", a declarat Stroe, pentru Realitatea FM, conform NewsIn.

Modelul Dacia Duster este lansat la aceasta ora, la Salonul Auto de la Geneva, urmand sa fie comercializat pe principalele piete din Europa, Magreb (Algeria si Maroc) si Turcia, in versiunile 4x2 si 4x4, incepand cu sfarsitul lunii martie.

Dacia Duster poate fi comandat in oricare dintre cele 100 de showroom-uri Dacia, cu preturi de pornire de la 10.500 de euro (TVA inclus) in versiunea 4x2 si de la 12.300 de euro (TVA inclus) in versiunea 4x4. Masina este disponibila in trei versiuni de echipare: Duster, Ambiance si Laureate. In cazul versiunii de echipare Laureate, pretul pentru varianta 4X4 ajunge la 15.600 euro.
[Cu ce dotari vine Dacia Duster? ]

Incepand din iunie, Duster va ajunge, sub marca Renault, si pe pietele din Ucraina, Orientul Mijlociu (Iordania, Siria, Liban, Egipt) si in unele tari din Africa.

Pentru producerea noului model, la uzina din Mioveni au fost realizate modificari ale liniei de productie cu investitii de circa 70 milioane euro in uzina, in timp ce investitiile totale pentru dezvoltarea si industrializarea proiectului Duster s-au ridicat la 290 milioane euro.

Vezi cum arata modelul 4x4 Duster de la Dacia

Dacia Duster este disponibila, in versiunile 4x2 si 4x4, cu o motorizare pe benzina - 1.6 16v 110 CP, precum si cu doua motoare diesel - 1,5 dCi de 85 CP si 1,5 dCi de 105 CP, prezente deja pe numeroase vehicule din gama Renault.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.