Constructorul auto japonez Honda a beneficiat de pe urma multiplelor rechemari in service anuntate de Toyota, si a depasit grupul la cota de piata, in Statele Unite.

Astfel, cota de piata a grupului Toyota a scazut cu 5,4 puncte procentuale, de la 17,5% in primele trei saptamani din ianuarie, la 12,1% in perioada 21 ianuarie-15 februarie, scrie Wall-Street.

Honda a preluat astfel pozitia de lider, cu o cota de piata de 13%, in urcare fata de nivelul de 11,2% din primele trei saptamani ale lunii ianuarie.

Pe 21 ianuarie, Toyota a anuntat ca recheama in service 2,3 milioane de autoturisme din Statele Unite, din cauza riscurilor de blocare a pedalei de acceleratie. [Recall de 2,3 milioane de masini Toyota in SUA]. In septembrie compania rechemase alte 4,2 milioane de masini. [Toyota recheama 4 milioane de masini din cauza unor probleme tehnice]

Pe plan local, Toyota a anuntat in data de 9 februarie rechemarea in service a 12.500 de vehicule cu posibile defectiuni la pedala de acceleratie. [Recall-ul masinilor Toyota ajunge si in Romania]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.