Problemele cu care se confrunta Toyota in ultima perioada ajung si la posesorii de automobile din Romania. Compania a lansat ieri actiunea de rechemare in service pentru un numar de 12.500 de vehicule care ar putea prezenta defectiuni la pedala de acceleratie.

Rechemarea pentru masinile Toyota din Romania este de mare amploare, dat fiind faptul ca importatorul a livrat 3.457 automobile anul trecut, deci de 3-4 ori mai putine decat numarul de masini rechemate. Posesorii acestor vehicule vor primi scrisori de informare de la dealerii Toyota de la care si-au achizionat masina, prin care vor fi invitati pentru programari in service, scrie 0-100.ro.

Ca istoric, Toyota a livrat in Romania 9.442 masini in 2008, 9.543 unitati in 2007 si 5.707 in 2006.

Aceasta rechemare nu vizeaza niciun automobil Lexus. In plus, verificarea unei masini va dura aproximativ 30 de minute, costurile urmand sa fie suportate de catre companie.

Campania de rechemare este o masura preventiva ce are ca scop verificarea tuturor vehiculelor indicate de catre producator (Toyota Motor Europe), chiar daca posesorii acestor masini nu au identificat nicio problema la nivelul pedalei de acceleratie sau daca masina nu prezinta problema respectiva. In Romania, la fel ca si in Europa, nu a avut loc niciun accident cauzat de eventuale disfunctionalitati la nivelul pedalei de acceleratie.

“Ne cerem scuze pentru disconfortul creat clientilor nostri. ii asiguram ca, pentru noi, siguranta si satisfactia lor mai presus de orice. De aceea initiem aceasta campanie preventiva de recall; in acest moment, preocuparea noastra cea mai mare este aceea de a solutiona cat mai urgent si eficient aceasta situatie si de a ne asigura ca toate masinile au fost verificate”, a declarat, in comunicat, directorul general al Toyota Romania, George Kyriazis.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.