Piata auto romaneasca ramane blocata din cauza accesului dificil la credite, fiind posibil ca tinta de 60.000 de masini inlocuite prin programul Rabla sa nu fie realizata, a declarat directorul general al Automobile Dacia, Francois Fourmont.

"Suntem pe cale de a omori piata auto romaneasca, din cauza accesului la credite. Daca nu vrem sa asistam la sufocarea pietei auto, trebuie rezolvata rapid aceasta situatie", a precizat Fourmont, la conferinta Mediafax Talks about Auto Industry.

Oficialul Dacia a spus ca dobanda practicata de banci pentru creditul auto este intre 17% si 23%, creditele fiind luate pe termen mai scurt cu rate mai mari.

Fourmont a dat exemplu lunaianuarie 2009 cand pentru un vehicul de 8.000 euro, imprumut 100% in lei pe 12 ani, nivelul dobanzii a ajuns la 17%, cu circa 8% mai mult fata de iunie 2007, cand a fost 8,9%. Rata lunara a ajuns in ianuarie 2009 la 620 lei de la 357 lei in iunie 2007.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.