Tinerii intre 30 si 44 de ani formeaza majoritatea clientilor de pe Pilonul III, iar contributiile sunt in cea mai mare parte platite de angajatori

Cele mai multe pensii facultative sunt platite de angajatori pentru salariatii lor. Un procent de 48% din contributii sunt achitate numai de firmele angajatoare, in timp ce la alte 14% dintre contracte contribuie atat angajatorii, cat si beneficiarii pensiilor private.

Pensiile facultative beneficiaza de deductibilitati fiscale in limita echivalentului a 200 de euro pe an de la plata impozitului pe venit, daca sunt achitate de salariati, respectiv de la plata impozitului pe profit daca sunt platite de firmele angajatoare.

Locuitorii Capitalei beneficiau de aproape o cincime din numarul de pensii facultative incheiate pana la sfarsitul lunii mai a.c., potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP). Bucures tenii au 17.000 de pensii facultative din totalul de aproape 88.000 de astfel de contracte incheiate. Acesta este, practic, bilantul sfarsitul primului an de functionare a Pilonului III.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.