Lichiditatea pietei principale a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) s-a ridicat miercuri la 68,36 milioane lei (18,45 milioane euro), in crestere cu 36% fata de sedinta precedenta, in timp ce schimburile cu actiuni au insumat 62,97 milioane lei (17 milioane euro), depasind media zilnica inregistrata anul trecut, de 55,21 milioane lei/zi.
Indicele BET, care arata evolutia celor mai lichide zece titluri (blue-chips) listate la Bursa, a pierdut nu mai putin de 4,52% si a atins nivelul de 8.200,09 puncte, in timp ce indicele compozit al pietei, BET-C, s-a depreciat cu 4,77% pana la 5.565,88 puncte.
Indicele BET-FI, al celor cinci societati financiare (SIF) a avut cea mai drastica cadere, de 5,19% si a inchis la 63.738,31 puncte, in timp ce indicele ROTX, jucat la Bursa din Viena nu a putut fi actualizat din cauze tehnice, fiind afisat la valoarea de marti de 18.964,92 puncte.
"Scaderea indicilor BVB poate fi privita si in contexul celorlalte piete emergente, care au inregistrat scaderi puternice, investitorii fiind nesiguri in ceea ce priveste perspectivele privind impactul unei recesiuni sau a unei cresteri moderate in economia americana", a mai precizat analistul Andreea Ciobanu.
Bancile si societatile de investitii financiare (SIF-urile) s-au aflat in topul preferintelor investitorilor si au cumulat o lichiditate de 46,7 milioane lei, aproximativ 74% din lichiditatea pietei de actiuni.
Transferurile cu actiunile SIF Oltenia (SIF5) au atras prima lichiditate din piata, de 11,27 milioane lei si s-au depreciat puternic, cu 5,29%, pana la pretul de 3,58 lei/actiune, in timp ce titlurile Bancii Transilvania (TLV) au insumat schimburi de 8,70 milioane lei - a doua lichiditate din piata - gratie unei tranzactii speciale (deal) cu 3 milioane de actiuni, pentru suma de 2,41 milioane lei, iar cotatia a coborat cu 3,61%, la 0,80 lei.
Actiunile SIF Moldova (SIF2) au cazut cel mai mult de pe sectorul societatilor de investitii, cu 5,74%, pana la 2,79 lei, pe suportul celei de-a treia lichiditati din piata, de 7,78 milioane lei.
Despre autor:

Citeste articolul integral in Wall-Street
Sursa: Wall-Street
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Cum să investești într-un startup: primii pași
Sursa: start-up.ro
-
Raportarea ESG și de ce este esențială pentru orice companie listată la bursă
Sursa: green.start-up.ro
-
Povestea Precious Circuit, start-up-ul fondat de doi tineri care fac...
Sursa: retail.ro
-
Părintele Porfirie: Medicamentul şi marele secret pentru creşterea copiilor
Sursa: garbo.ro
-
CEC Bank, profit net de 54,2 milioane de lei în primul trimestru din 2022
Sursa: futurebanking.ro
-
Suflete pereche: Iubirea necondiționată dintre doi oameni
Sursa: kudika.ro
-
România a aprobat un nou ajutor umanitar pentru Ucraina. Ce trimite țara...
Sursa: wall-street.ro