"Produsul intern brut este un element important, insa in mod normal nu ar trebui sa influenteze cursul, deoarece piata se misca in functie de conditiile mai apropiate. Un nivel peste asteptari al PIB-uluii in trimestrul al treilea ar fi totusi un element de incredere si ar putea aprecia leul", a declarat Georgescu.

"Cursul reprezinta o supapa prin care se pot elibera anumite tensiuni din economie", a mai spus Georgescu care a mentionat ca astfel, volatilitatea cursului de schimb poate fi privita si ca un element pozitiv. Georgescu a mai adugat de asemnea ca, un alt factor care poate contribui la stabilizarea cursului valutar, este si suma de bani care vine din afara granitelor Romaniei.

Declaratiile prim viceguvernatorului BNR vin dupa un an marcat de o volatilitate puternica a cursului de schimb al leului, care a variat intre un nivel maxim al anului pentru leu de 3,11 lei/euro la inceputul lunii iulie si un minim de 3,69 lei/euro la finalul saptamanii trecute, ceea ce reprezinta o variatie de 18,6%.