Schimburile cu actiuni TEL au depasit 8 milioane de lei, reprezentand 25% din rulaj

Tranzactiile incheiate, vineri, la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) au fost de 30,53 milioane lei (9,2 milioane euro), in crestere cu 19% fata de sesiunea anterioara. Aproximativ un sfert din total a fost reprezentat de schimburile cu titluri Transelectrica (TEL).

Indicii bursieri au fost afectati de scaderi. Astfel, indicele compozit a pierdut 0,63%, indicele BET, care monitorizeaza evolutia celor mai lichide zece titluri listate, a coborat cu 0,41%. In schimb, indicele celor cinci societati financiare, BET-FI, a fost singurul care a inchis pe plus, cu o variatie modesta, de 0,07%.
SIF Oltenia cumpara din nou actiuni Transelectrica

"Sedinta de vineri a fost salvata de la o lichiditate extrem de redusa de o tranzactie cu 195.000 actiuni Transelectrica, in valoare de 7,7 milioane lei, fapt care a propulsat emitentul pe primul loc in topul valoric al tranzactiilor.

Pe ansamblul sedintei, rulajul cu titluri Transelectrica a constituit 26% din lichiditatea pietei, la fel ca in sedinta de joi, cand un pachet de dimensiuni asemanatoare a fost achizitionat printr-o singura tranzactie de catre SIF Oltenia", a declarat, pentru NewsIn, Adrian Barbulescu, director adjunct de operatiuni la Prime Transaction.

Dupa incheierea sedintei, SIF Oltenia a raportat ca a cumparat inca 200.000 actiuni TEL, pentru 7,9 milioane de lei. Actiunile Transelectrica Bucuresti (TEL) au incheiat la cotatia de 39,5000 lei/titlu, in crestere cu 0,25%, in urma unor schimburi de 8 milioane de lei.

Tranzactii de aproape 10 mil. lei cu actiuni SIF

Tranzactiile cu actiunile celor cinci societati de investitii financiare (SIF) au cumulat 9,8 milioane de lei (circa 3 milioane de euro) si au reprezentat 32,1% din rulajul total al pietei. "SIF-urile au reusit sa inchida pe plus, patru dintre ele la maximele sedintei, dupa o apreciere brusca si pe volum scazut in ultimul minut de tranzactionare.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.