BCR Administrare Fond de Pensii tinteste o cota de piata de 30 la suta, intr-un anumit interval de timp, dupa incheierea perioadei de patru luni in care se poate face optiunea, a declarat, purtatorul de cuvant al Bancii Comerciale Romane, Corneliu Cojocaru
Pensiile private vor produce o schimbare de mentalitate privind economisirea in Romania, pe fondul existentei unui sistem bancar solid, a apreciat Cojocaru. "Lansarea Pilonului II de pensii obligatorii nu este doar inceputul unei schimbari profunde in sfera sociala, ci si inceputul unei revolutii la nivelul mentalitatii, in ceea ce priveste procesul de economisire - investitii", a spus Corneliu Cojocaru.
Fondul de pensii private obligatorii ofera posibilitatea unei investitii sigure in viitor, garantata prin insesi normele legale in vigoare si prin soliditatea unor companii, precum BCR, care sunt jucatori de prima mana si pe aceasta piata. Investitia de incredere initiala la aderare, trebuie sa fie ulterior confirmata de profesionalismul cu care vor fi plasate fondurile acumulate. Si aici ma refer la experienta deosebita pe care o au specialistii, precum cei de la BCR Asset Management si din Grupul Erste, in fructificarea plasamentelor facute de contribuabili si investitori, a subliniat oficialul BCR.
"Este vorba de plasamente si randamente pe termen lung. Este vorba in primul rand de stabilitate. Am incredere ca cel putin 70 la suta dintre persoanele eligibile isi vor exprima optiunea in cele patru luni ale campaniei de aderare. In acelasi timp, este de asteptat ca si persoanele intre 35-45 de ani sa adere la un fond de pensii private obligatorii, avand in vedere ca nu ii costa nimic in plus, iar plasarea banilor lor le va aduce castiguri suplimentare".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.