Strategiile jucatorilor bancari mizeaza in continuare pe extinderea agresiva a retelelor de sucursale.

Unitatile mici, cu putini salariati, incep sa fie
la moda, deoarece presupun costuri reduse.

Investitiile in dezvoltarea teritoriala conduc
la micsorarea lenta a ratei profitului.

Bancile continua sa-si puna in practica strategii agresive de extindere, in scopul cresterii cotelor de piata. Daca pana mai ieri au fost preferate investitiile in sucursale spatioase, cu zeci de angajati, acum bancherii se reorienteaza spre unitati mult mai mici, cu patru-sase salariati, veritabile "chioscuri" bancare cu bancomat la poarta, amplasate in locatii cu vad comercial. Pentru 2007, bancherii se asteapta la extensia retelei de sucursale cu peste 1.000 de noi unitati, care se vor adauga celor 4.346 existente anul trecut si vor amplifica volumul operatiunilor de creditare a clientelei rezidente. Cele mai multe unitati apartin CEC (1.388), BRD (peste 600), BCR (500) si Bancii Transilvania (392 de unitati).

"BCR se axeaza in ultimul timp pe deschiderea de unitati mici, cu patru-cinci salariati", a declarat Cornel Cojocaru, purtatorul de cuvant al bancii. "Recent, banca a depasit numarul de 500 de unitati operationale, iar pana la sfarsitul anului se asteapta inaugurarea unitatii cu numarul 600", a spus Cojocaru, precizand ca strategia de extindere are ca finalitate cresterea afecerii bancii. In cazul BCR, infiintarea unei sucursale costa intre 100.000 si 300.000 lei, in functie de marimea unitatii. si bancile mai mici vin din urma cu repeziciune in ceea ce priveste expansiunea.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.