Piata fortei de munca din Cluj s-a schimbat radical in ultima vreme prin aparitia centrelor de servicii suport (Shared Service Centre sau SSC) si a externalizarii proceselor din cadrul companiilor internationale (Business Process Outsourcing sau BPO).

Absolventii clujeni pot castiga pana la 1000 euro pe luna Pentru posturile de entry-level, segmentul vizat il reprezinta tinerii absolventi clujeni, avantajati de multiligvismul caracteristic regiunii, dar si de competentele deosebite inregistrate in ultima perioada, se arata intr-un studiu efectuat de compania de resurse umane Psihoselect.

De ce tocmai orasul Cluj? Daca in ultimii ani piata internationala a ales India, migrand spre Europa de Est, anul acesta a venit si randul Romaniei sa isi dezvolte potentialul. Dupa intrarea Genpact in capitala in urma cu doi ani, prin promovarea primului centru suport din tara, o serie de companii de renume si-au facut aparitia in peisajul romanesc, ca IBM, Oracle, Hewlett-Packard si Accenture.

Recent, Consiliul Judetean (CJ) Cluj a declarat ca va dezbate un proiect de hotarare referitor la modul de colaborare cu firma finlandeza Nokia, care a anuntat o investitie de circa 200 de milioane de euro la Cluj, potrivit NewsIn. Investitia Nokia la Cluj a fost estimata la 200 de milioane de euro si va crea aproximativ 15.000 de noi locuri de munca, o parte fiind destinate noilor absolventi.

Beneficiand de un profil universitar unic in Romania, Clujul a devenit rapid o sfera de interes pentru marile companii care isi deschid centre de servicii suport in domenii precum IT, contabilitate financiara, aprovizionare. “Cu un numar de aproape 100.000 de studenti la o populatie de circa 320.000 locuitori, Clujul are o rata a populatiei tinere inalt educate care nu poate fi intalnita altundeva in Romania”, declara Monica C. Ion, managing partner al Psihoselect.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.