Un proiect de lege prevede o noua forma de subventionare a turismului autohton.

In ultimii ani s-a spus ca vacantele subventionate au dus la scaderea serviciilor in unitatile turistice. Rezultatul consta in cresterea numarului celor care prefera o vacanta ceva mai scumpa in strainatate. Dupa ce aderarea la Uniunea Europeana a pus capat turismului sindical, un proiect de lege aduce pe tapet o noua forma de subventionare a turismului autohton: voucherele de vacanta. Proiectul a fost votat in Senat si se afla la Camera Deputatilor. Opinia generala este ca proiectul are multe prevederi neclare, tocmai bune de exploatat de marii hotelieri.

Cotizatie lunara

Angajatul are dreptul la vouchere de vacanta doar daca face varsaminte lunare din salariu pe o perioada cuprinsa intre 4 si 11 luni, dar a caror valoare nu poate fi mai mica de 10% din salariul minim brut pe tara. Contributia lunara a angajatorului nu poate fi mai mica decit cea a angajatului si cel mult de doua ori mai mare.

Contributia pentru fiecare angajat nu poate fi mai mare de sase salarii minime brute. Sumele acordate de angajator sint deductibile din impozitul pe profit, in limita salariului minim pe economie. Voucherele vor fi eliberate de societati specializate in emiterea de bonuri de valoare. Angajatorul, impreuna cu sindicatul, va stabili cu ce unitate emitenta se va incheia contractul pentru achizitionarea voucherelor. Astfel, angajatii vor putea fi directionati catre "unitatile agreate". Voucherul se foloseste doar in tara.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.