Jumatate din apartamentele de lux sunt achizitionate cu scopul de a fi inchiriate ulterior, a declarat directorul de marketing al companiei imobiliare ESOP, Andreea Andrei.

Potrivit agentiei NewsIn, cumparatorii de locuinte de lux sunt persoanele fizice, cu functii de conducere, care au nevoie de o casa sau vor sa-si investeasca economiile, dar si persoanele juridice care achizitioneaza apartamente numai ca investitie.

Cele mai mici preturi pe piata imobiliara de lux sunt in zonele Cotroceni si Marriott, unde un metru patrat se vinde cu 1.600-1.800 euro, respectiv Domenii, Dorobanti si Floreasca, unde apartamentele costa intre 2.000 si 2.500 euro/ metrul patrat. La polul opus se situeaza zonele Primaverii, Aviatorilor, Arcul de Triumf - Kisseleff, unde locuintele de lux se vand la preturi cuprinse intre 3.000 si 4.000 euro/metrul patrat. Factorii care influenteaza cel mai mult nivelul preturilor pentru segmentul de lux sunt zona (centrala si de nord) care ofera proximitatea unor parcuri sau spatii verzi, sunt de parere analistii ESOP.

Proiectul "cadastrul general" creste siguranta pe piata imobiliara

Proiectul pentru introducerea cadastrului general, initiat de Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara, va diminua fraudele existente pe piata imobiliara din Romania, au declarat, vineri, reprezentantii institutiei. In opinia lui, acest proiect nu va influenta preturile pietei imobiliare, dar va aduce avantaje pentru cetatean si pentru statul roman.

De asemenea, oficialii ANCPI cred ca singurele obstacole ce ar putea aparea in calea proiectului vor fi reactiile locuitorilor din mediul rural. ANCPI a dezvoltat o campanie de informare a populatiei, dar multi dintre satenii romani nu au inteles, inca, avantajele realizarii cadastrului.

Cadastrul general inseamna localizarea proprietatilor, identificarea acestora si inscrierea drepturilor de proprietate in Cartea Funciara. O consecinta a introducerii cadastrului general va fi accesarea mai usoara a creditelor ipotecare si usurarea procedurilor de transfer a drepturilor de proprietate. Pentru statul roman, proiectul este util deoarece creeaza o baza reala de impozitare, va reduce numarul de litigii, va facilita reforma funciara si va imbunatati dezvoltarea infrastructurii, sustin reprezentantii ANCPI.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.