Adevaratele comori pe piata romaneasca au devenit, in ultima perioada, institutele de cercetare, mai ales ca Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a scos la privatizare, in acest an, 17 astfel de institutii de pe intreg teritoriul tarii. Nu imobilul in sine reprezinta adevarata valoare, ci terenurile pe care institutele respective sunt construite si care sunt extrem de tentante pentru afacerile imobiliare.

Astfel, dupa vechile fabrici din Bucuresti, a venit si randul institutelor de cercetare sa ia ochii investitorilor. In capitala, 10 astfel de institutii, ale caror sedii valoreaza milioane de euro constituie "o prada interesanta" pentru "rechinii imobiliari".

Printre cele mai ravnite institute de cercetare se numara si cel bucurestean de aviatie INAV, situat in zona Baneasa, pe Bulevardul Ficusului. In aceasta zona, costul unui metru patrat de teren poate ajunge si la 1.200 de euro. Cum sediul intitutului de cercetare masoara aproape 2.000 de metri patrati, valoarea terenului se ridica la aproape doua milioane si jumatate de euro.

De asemenea, IMOD ar putea fi o alta achizitie importanta pentru investitori. Singurul institut din Romania care se ocupa cu cercetarea si prognozarea tendintelor modei vestimentare este situat chiar in buricul targului, pe strada Georges Clemenceau. Aici, pretul pe un metru patrat poate ajunge si la 2.500 de euro, iar suprafata IMOD este de peste 500 de metri patrati, ceea ce inseamna ca valoarea terenului poate ajunge la peste un milion de euro. In opinia specialistilor imobilari, cele mai bune investitii pentru aceste doua terenuri sunt spatiile pentru birouri. In Romania, timpul in care sunt recuperati banii pentru o astfel de afacere este de 10 ani, in timp ce in UE, media este de 15-25 de ani.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.