Pretul terenurilor va cunoaste, din 2007, cea mai mare majorare inregistrata in ultima perioada, respectiv 25%, sustin analistii imobiliari. Potrivit acestora, avantul pe care l-a luat pretul terenurilor nu se raporteaza la puterea de cumparare a romanilor, care este foarte redusa. "Poate fi o crestere de pana la 25%, pe an, in functie de zona in care este situat terenul", a precizat Liviu Ureche, analist imobiliar si membru in Comisia Europeana pentru elaborarea standardelor imobiliare.

Scumpirea va fi valabila atat pentru terenurile din jurul Capitalei, cat si pentru cele din orasele mari. In ceea ce priveste pretul terenurilor practicat acum in Bucuresti, se poate vorbi de diferente foarte mari, in functie de zona. Potrivit ultimelor statistici, daca in Ferentari metrul patrat costa maximum 200 euro, in Primaverii, aceeasi suprafata costa aproximativ 2.500 euro.

Apartamentele vechi se vor ieftini cu 15%

Pe de alta parte, pretul apartamentelor vechi nu se va dubla, dupa ce tara noastra va adera la Uniunea Europeana, asa cum se asteapta proprietarii lor, ci se va ieftini. Cauzele sunt cat se poate de firesti, legate de construirea apartamentelor noi, cat si de oferta destul de mare pe care o va avea piata.

Totusi, multi proprietari spera sa castige mult mai multi bani de pe urma apartamentelor pe care le detin anul viitor, drept care s-au decis sa amane vanzarea lor pana dupa aderare.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.