Microintreprinderea taxata mai putin, dividende in tot timpul anului, impozit pe profit platit in avans

Ministerul Finantelor si-a trimis ieri o armata de oficiali la Camera de Comert pentru a divulga o parte din strategia fiscala pe urmatorii ani. In premiera au "respirat" valorile taxelor care ne asteapta dupa 2007.

Microfirma rezista si dupa 2007

Normele de aplicare ale noului Cod fiscal vor fi publicate pina la data de 15 octombrie, pentru a putea republica intreaga legislatie inainte de sfirsitul acestui an, a declarat ieri secretarul de stat in Ministerul Finantelor, Catalin Doica.

"La sfirsitul acestei saptamini, Monitorul Oficial va trece la publicarea efectiva a noului Cod fiscal, care va fi republicat cu tot cu norme, pina la 1 ianuarie 2007", a spus Doica. Cea mai asteptata prevedere ce va fi inclusa in normele de aplicare este descrierea microintreprinderilor care vor beneficia in continuare de impozitul redus pe cifra de afaceri, de 2%.

Ce se stie pina acum este ca o firma care va face peste 50% din cifra de afaceri din consultanta si management nu va mai avea statut de microintreprindere, fiind obligata sa plateasca un impozit de 16% pe profit.

Expertii de la Finante incearca acum sa defineasca "management" si "consultanta" pentru a putea aplica prevederea.

Cel mai probabil, spun ei, separarea activitatilor care descalifica firma de la impozitul pe venit se va face pe baza codurilor CAEN.

3% pe venit in 2009

Gheorghita Toma, oficial al Ministerului Finantelor pe probleme de impozite indirecte, a declarat ca Guvernul are in vedere un impozit de 2% pe venitul microintreprinderilor in 2007, dupa care o crestere la 2,5% in 2008, si o majorare finala la 3% in 2009.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.