Fondul de investitii britanic European Convergence Property LLP a semnat ieri contractul de cumparare a Centrului de Afaceri Millenium, o cladire de birouri de clasa A cu 24 de niveluri, situata in centrul Bucurestiului, in proximitatea Bursei de Valori. Fondul, listat pe bursa din Londra are o capitalizare bursiera de peste 7 miliarde euro si este reprezentat in Romania de casa de investitii Capital Partners, care a fost intermediarul acestei tranzactii.

Vinzatorii cladirii au fost Antonis Kapraras si Euroestate, o companie controlata de familia Kanellas din Grecia. Vinzatorii au fost asistati de compania imobiliara Eurisko si de firma de avocatura Tuca, Zbarcea&Asociatii. Asistenta juridica a cumparatorului a fost asigurata de firma Badea Clifford Chance.

"Cladirea este inchiriata in proportie de 90%, iar pentru suprafetele care mai sunt disponibile suntem in negocieri cu potentiali chiriasi. Lista celor care se vor muta in aceasta cladire include nume precum Banca Mondiala sau Transelectrica. In ceea ce priveste tranzactia, compania noastra a actionat ca si consultant al vanzatorului. Negocierile au debutat in urma cu circa cinci luni, iar cumparatorul a fost ales pe baza reputatiei bune pe care si-a format-o pe piata locala, flexibilitatii si cunoasterii realitatilor imobiliare romanesti si pretului oferit. Pana la sfarsitul anului se vor mai concretiza cel putin trei astfel de tranzactii de mare anvergura. Una dintre acestea va fi declarata cu siguranta drept tranzactia imobiliara a anului pe partea de birouri, mai mare chiar si decat vanzarea cladirii Charles de Gaulle Plaza," spune Radu Lucianu, partener in compania Eurisko.

"La ora actuala Millennium este una dintre cele mai interesante proprietati din Capitala. Cu o suprafata totala construita de peste 25.000 mp, cladirea are o structura compusa din patru subsoluri, care ofera numeroase locuri de parcare, 18 etaje (plus unul technic). Caracteristicile mentionate anterior, adaugate la o arhitectonica deosebita pentru cei peste 72 de metri inaltime, sunt datele care confirma ca Millennium este cel mai inalt imobil din Romania, construit pe structura de otel", adauga Lucianu.

Cladirea de birouri Millenium va oferi la finalizarea lucrarilor in toamna, 14.000 mp utili de spatii de birouri clasa A, pe 18 etaje si va avea o inaltime de 72 metri, fiind cea mai inalta constructie pe structura de rezistenta din otel din Romania. Constructorul cladirii este compania turceasca Summa. Printre chiriasi se numara deja Banca Mondiala si Transelectrica.

Millenium Business Center este a treia tranzactie majora pe piata romaneasca in acest an a fondului gestionat de Charlemagne Capital, dupa achizitionarea PGV Tower pentru 24 milioane euro si a Construdava Business Center pentru 19 milioane euro.
Toate tranzactiile fondului britanic au fost intermediate de casa de investitii Capital Partners, o companie fondata la inceputul anului de trei fosti bancheri Doru Lionachescu, Andrei Diaconescu si Victor Capitanu.

Finisajele si facilitatile sunt cu adevarat de clasa A. Relevante sunt sistemul de climatizare HVAC (4 ducturi) care asigura controlul individual al temperaturii si ventilatie naturala, pardoseala suprainaltata in spatiile de birouri, plafonul suspendat cu lumini incastrate, sistemul de detectare si stingere al incendiilor cu senzori de fum si sprinklere, cele cinci lifturi si cele doua scari rulante, precum si sistemul de supraveghere si paza asigurat non-stop.

Suprafetele oferite spre inchiriere variaza intre 500 si 1.000 de mp pe fiecare etaj, fiind configurate dupa modelul "open space", ceea ce va lasa chiriasilor optiunea partitionarii conforme cu propriile standarde si interese. Chiriasii sau vizitatorii se vor putea bucura si de un complex comercial situat la parter, care va include o banca, magazine, doua restaurante, cafeterie si coffee shop.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.