Romania este pe locul trei in topul tarilor din Europa Centrala si de Est dupa volumul creditelor acordat populatiei, se arata intr-un studiu realizat de Unicredito. Primele doua pozitii sunt ocupate, in ordine, de Rusia si Serbia.

Tarile din regiune dovedesc un apetit mare pentru creditele de retail ce constituie, in prezent, principalul motiv de crestere a pietei din regiune, se mentioneaza in acelasi studiu. Rusia reprezinta cea mai mare piata din regiune si cu cele mai mari perspective de crestere.

Prin urmare un numar de 1.200 de institutii de credit activeaza pe aceasta piata, bancile si institutiile de credit occidentale fiind inca o prezenta discreta. \"Estimam ca activitatea din Rusia in sectorul creditelor pentru populatie va fi de trei ori mai intensa in urmatorii trei ani, sau va creste in medie cu 56% anual\", afirma, in cadrul studiului mentionat, Debora Revoltella, analist la UniCredito.

Pentru Serbia studiul prevede un ritm de dezvoltare al creditelor de retail de 47% pe an, pentru urmatorii trei ani, iar in ceea ce priveste Romania expertii bancii italiene au estimat ca imprumuturile acordate populatiei vor avansa cu 38% anual in urmatorii trei ani. UniCredito este grupul financiar cu cea mai consistenta prezenta in Europa Centrala si de Est, prin intermediul Bank Austria Creditanstalt. Grupul italian ocupa prima pozitie in regiune, in functie de active, fapt datorat si fuziunii cu grupul german HVB.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.