Vodafone Romania a realizat in anul 2005 un profit de 891,4 milioane de lei, fata de 815 milioane de lei in 2004, conform datelor publicate de companie in Monitorul Oficial si raportarilor financiare publicate pe pagina de internet a Ministerului Finantelor Publice.

Cifra de afaceri a operatorului de telefonie mobila pentru anul trecut s-a ridicat la peste 2,6 miliarde de lei, dupa ce in 2004 a inregistrat o cifra de afaceri de aproape 2,3 miliarde lei.

Grupul Vodafone si-a prezentat anterior cifra de afaceri pe anul fiscal britanic incheiat in 31 martie, iar subsidiara romana a inregistrat in perioada respectiva venituri din servicii de circa un miliard de dolari. Grupul nu a facut atunci public profitul realizat in Romania.

Gigantul britanic a preluat 79,9% din operatorul roman MobiFon, care opera marca Connex, impreuna cu pachetul complet de actiuni la operatorul ceh Oskar Mobil, de la compania canadiana TIW in martie 2005. Vodafone a platit 1,84 miliarde de lire sterline ca sa devina actionar unic la cei doi operatori.

Dupa preluarea Connex, Vodafone a declansat procesul de schimbare de identitate vizuala (rebranding), care a fost incheiat in aprilie 2006, dar si extinderea serviciilor oferite de operator prin lansarea pachetelor de servicii disponibile in grup la nivel global.

Vodafone a reusit astfel sa castige 1,22 milioane de clienti noi in 2005, la care s-au adaugat inca 600.000 in prima jumatate a anului curent, dar operatorul ramane numarul doi pe piata telefoniei mobile, surclasat de subsidiara romana a operatorului francez Orange, care avea circa 7,1 milioane de clienti la finele trimestrului I.

Wall-Street

Sursa: Wall-StreetTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.