Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) a obtinut in primul semestru un profit brut peste 20 milioane lei (5,58 milioane de euro), adica de aproape cinci ori mai mare decat cel raportat la sfarsitul anului trecut. La jumatatea anului trecut, CEC avea o pierdere de 5,4 milioane lei (1,5 milioane euro)

Creditele acordate clientilor nebancari au ajuns la un volum de circa 2,5 ori mai mare comparativ cu aceeasi perioada a anului 2005, atingand 2,6 miliarde lei, iar sursele atrase sunt de aproape 5,3 miliarde lei, in crestere cu 19% fata de semestrul I 2005.

Banca are ca obiectiv principal in 2006 cresterea cotei de piata prin atragerea de noi clienti, persoane fizice si juridice, concomitent cu mentinerea clientelei actuale, pregatind in permanenta noi produse si servicii, in concordanta cu standardele practicate de celelalte banci din Romania.

CEC se afla, in continuare, intr-un proces de restructurare, urmand sa fie privatizata. Activitatea bancii a fost reorganizata, atat la nivel central, cat si in teritoriu, au anuntat oficialii bancii, care au mentionat ca a crescut numarul personalului care lucreaza direct cu clientii, concomitent cu reducerea numarului de salariati.

In cursa finala pentru achizitionare CEC au ramas National Bank of Greece, OTP Bank si Raiffeisen Zentralbank in consortiu cu Raiffeisen International Holding. Finalistele in cursa pentru privatizarea CEC vor fi anuntate pe 25 iulie, dupa ce vor fi deschise ofertele financiare pe care cele trei banci le-au depus luni, iar castigatoarea se va afla in maximum doua luni.

Pretul oferit pentru pachetul majoritar va fi decisiv pentru alegerea cumparatorului potrivit strategiei de privatizare. Pachetul majoritar de 69,9% din actiunile CEC urmeaza sa fie privatizat in trei etape, ca si in cazul BCR, iar contravaloarea a 9,9% din pachetul scos la vanzare va fi transferata Fondului Proprietatea. Alte 5% din actiuni vor fi vandute fostilor si actualilor angajati ai CEC, iar restul de actiuni pana la 100% va fi tranzactionat pe piata de capital.

Wall-Street

Sursa: Wall-StreetTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.