In acest an piata de imprimante din Romania va fi de aproximativ 580.000 de unitati, in crestere cu aproximativ 10 procente fata de anul trecut, a declarat pentru Wall-Street Simona Mihai, directorul general al Epson Romania

"Rata de crestere a pietei autohtone de imprimante este superioara celor din tarile care au aderat la UE in ultimul val, aceasta tendinta fiind sustinuta de cresterea inregistrata in segmentul imprimantelor multifunctionale,"explica oficialul Epson. Cu toate acestea, si in acest an vanzarile imprimantelor cu jet de cerneala vor ramane la un nivel ridicat de peste 370.000 unitati. Astfel, aproximativ doua din trei imprimante vandute in Romania sunt imprimante inkjet.

Pentru ca piata de imprimante este foarte apropiata de aceea a computerelor, iar imprimanta este primul produs achizitionat de posesorii de PC-uri la dotari, compania Epson intentioneaza sa creeze un parteneriat alaturi de un producator sau furnizor de calculatoare. Focusul cel mai important al companiei se indreapta catre companii care ocupa 70% din portofoliul de clienti, restul fiind reprezentanti de persoane fizice.

In opinia reprezentantului Epson in Romania, piata autohtona de imprimante va ajunge la maturitate peste 2-3 ani. Principalii cinci jucatori de pe piata romaneasca sunt Hewlett-Packard (HP), Lexmark, Epson, Canon si Samsung . Acestia ocupa in continuare o majoritate din vanzarile ca unitati, dar si in ceea ce priveste incasarile obtinute.

Compania japoneza din domeniul IT Epson, a inregistrat anul trecut in Romania o cifra de afaceri de 8 milioane de euro, in crestere cu 20%. Managerul Epson estimeaza ca in acest an cifra de afaceri va creste pana la 11 milioane de euro. Compania a avut pe piata locala de imprimante o cota de piata valorica de 12 %, anunta oficialii companiei.

Obiectivul principal al companiei pentru anul acesta este cresterea cotei de piata in sectoarele importante pentru Epson precum sectorul foto si cel al proiectoarelor. Segmentul proiectoarelor este intr-o crestere vizibila, afirma Simona Mihai, estimarile pentru acest an fiind de 6000 unitati vandute, in timp ce pentru 2007 se asteapta o crestere de peste 50% . "Piata videoproiectoarelor este foarte aglomarata. Daca in industria de printing sunt prezenti un numar de 4-5jucatori semnficativi, numarul celor care produc si comercializeaza proiectoare este de peste 40," apreciaza Simona Mihai.

Wall-Street

Sursa: Wall-StreetTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.