Compania Google, care detine cel mai utilizat motor de cautare pe Internet, a anuntat o crestere de 77% a veniturilor in cel de-al doilea trimestru al acestui an, la 2,46 miliarde de dolari, depasind previziunile analistilor.

In acelasi timp, profitul net a inregistrat un avans de 60%, la 721,1de milioane de dolari. Astfel, Google continua sa isi majoreze cota de piata detinuta in domeniul cautarii platite in defavoarea Yahoo si Microsoft, anunta specialistii citati de International Herald Tribune.

Profitul net al companiei a fost de 2,33 dolari pe actiune, excluzand elementele exceptionale.

Google detine 49% din piata de cautare prin intermediul internetului in Statele Unite, potrivit datelor publicate de compania de consultanta ComScore Networks. Motorul de cautare Google este folosit de aproximativ de trei ori mai multi utilizatori comparativ cu Yahoo, iar cota de piata detinuta de cel mai mare motor de cautare este in acest moment de 62% fata de 55 procente detinute anul trecut.

Aceste rezultate sunt cu atat mai amri cu cat rivalul Yahoo a raportat recente rezultate sub asteptari. Astfel, Yahoo a raportat venituri de 1,123 mld. de dolari, cu 28% mai mult fata de al doilea trimestru al anului trecut. Profitul inregistrat de companie a fost de 164 mil. de dolari ori 11 centi pe actiune.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.