Incasari de zeci de mii de euro din cazare si masa, asta indica cifrele de afaceri ale marilor hoteluri timisorene, cu ocazia concertului sustinut de Shakira. Chiar daca mai mici, si incasarile proprietarilor de pensiuni au crescut cu cel putin 30% in ultimele trei zile. Toti hotelierii au un singur regret, acela ca nu dispun de un numar mai mare de spatii de cazare, care cu siguranta s-ar fi epuizat pe loc. De castigat a avut si CFR, care a suplimentat ruta Bucuresti Nord - Timisoara Nord cu doua trenuri accelerate. Bine sta si Consiliul Local al municipiului Timisoara, care a incasat peste 260.000 de euro din aceasta afacere.

Perioada de maxima efervescenta in orasul de pe malul Begai: gazduirea concertului Shakirei a depasit pana si cele mai optimiste estimari in materie de vanzari si grad de ocupare in hotelurile timisorene. Capacitatea de aproximativ 2.000 de locuri de cazare este depasita cu mult, turistii optand si pentru ofertele din jurul orasului. Situatia este valabila atat in cazul spatiilor de cazare clasificate cu mai multe stele, cat si in pensiunile si vilele fara pretentii. "Nu mai avem nicio camera libera, in niciunul din cele doua hoteluri pe care le detinem", ne-a declarat Cornelia Popescu, directorul grupului de hoteluri Reghina.

Aici insa se poate vorbi de noroc, dat fiind ca in cele doua hoteluri de trei si patru stele, Reghina, respectiv Reghina Blue, este cazat stafful ce o insoteste pe cantareata sud-americana. in total, cei 26 de membri ai echipei de concert au rezervat tot atatea camere in cele doua hoteluri, care impreuna au o capacitate de cazare de 80 de camere. in numai doua zile, incasarile pe cele doua hoteluri au bagat in bugetul societatii in jur de 10.000 de euro.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.